TEHNOLOGIE 2017-05-13T13:14:01+00:00
  • POLIURETANUL este un material obţinut prin reacţia chimică dintre două componente (poliol şi izocianat), inert din punct de vedere chimic, insolubil în apă şi mulţi agenţi chimici, care nu este toxic organismului uman şi mediului înconjurător.
  • POLIURETANUL pulverizat este reprezentat de spuma izolatoare, ce aderă la suportul vizat prin pulverizare directă („pe loc”) cu ajutorul echipamentului specializat. Echipamentul dat  asigură dozarea şi  condiţiile de amestec ale componenţilor. Spuma poliuretanică aplicată are la suprafaţă o membrană impermeabilă, iar la interior este un material poros cu structura celulară închisă. Densitatea mică şi gazul conţinut în celulele închise, aduc spuma poliuretanică la cel mai înalt nivel de izolare termică.
  • POLIURETANUL sub formă de spumă poate fi utilizat pentru izolarea termică a fundaţiilor, pereţilor, acoperişurilor, mansardelor, podurilor, rezervoarelor, conductelor etc.
  • Efectul termoizolator a 5,0 cm de spumă poliuretanică este similar cu 8,3 cm de polistiren sau 10,0 cm de vată minerală. Grosimea stratului din lemn de stejar ar trebui sa fie de cca 47,9 cm, din cărămidă – 729,1 cm. Deoarece betonul armat are o conductivitate termică destul de mare, grosimea zidului ar trebui sa fie de 3500 cm.